Започват обещаните аварийни ремонти в ловешките села

Започват обещаните аварийни ремонти на компрометираните улици и мостове в Баховица, Лисец, Славяни и Слатина, съобщават от Областна управа Ловеч за Троян експрес и Областта.

Обещаните аварийни ремонти на мостови съоръжения и улици, компрометирани от преминаващата по тях тежка механизация за автомагистрала „Хемус“, започват. Това съобщават в писмо до областния управител от „Автомагистрали“ ЕАД. Възстановителни дейности ще се извършат в ловешките села Баховица, Лисец, Славяни и Слатина. До това решение се стигна след среща по инициатива на инж. Светослав Славчев с представители на „Автомагистрали“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ и проведен спешен оглед на място в края на октомври. Тогава строителните фирми се ангажираха да извършат за своя сметка необходимите ремонтни работи и да отстранят нанесените повреди.
Ремонтите започват на 15 ноември и ще приключат до 25 ноември.

Ето къде, какво и кога ще се ремонтира:

С. Баховица
Мостово съоръжение след пресичането на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ с ул. „Вълчо Петров“ (15–17 ноември) – стабилизиране на точки с цел мониторинг на пропадането на асфалтовата настилка преди и след устоите на съоръжението.
Въвеждане в нормално експлоатационно състояние на ул. „Вълчо Петров“ (16-19 ноември) – маркиране и изкопаване на компрометираните участъци, доставка, полагане и уплътняване на трошенокаменна настилка.
Ремонт на разрушена асфалтова настилка на ул. „Георги Димитров“ при пресечката с ул. „Христо Ботев“ (20-23 ноември) – демонтиране на съществуващата тротоарна настилка и подготовка на основата, полагане на бетонова настилка в тротоара.

С. Лисец
Ремонт на разрушена пътна настилка и пропаднали участъци по ул. „Централна“ (16-23 ноември) – маркиране и разкопаване на компрометираните участъци, доставка, полагане и уплътняване на трошенокаменна настилка.

С. Славяни
Мостово съоръжение на ул. „Оборище“ (17-20 ноември) – почистване в обхвата на съоръжението от кметството или общината, доставка, запълване с битумна емулсия или циментов разтвор.
Ремонт на горната част на ул. „Съединение“ – тук първо ще се проведе среща с ВиК оператора и съобразно решението от нея ще се извърши ремонт на настилката, даденият срок е 21-25 ноември.

С. Слатина
Възстановителни работи по ул. „Васил Левски“ (18-22 ноември).

Back to top button