Затвор за мъжа, прострелял жена в новогодишната нощ в Ловеч

Затвор от  2 години и половина  за мъж, прострелял жена в новогодишната нощ в Ловеч, съобщават от Апелативна прокуратура Велико Търново.

На две години и шест месеца лишаване от свобода е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ. Х.Й. е признат за виновен по повдигнатите му от Районна прокуратура-Ловеч три обвинения за извършени престъпления – причиняване на тежка телесна повреда на лице, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство.
Обвиняемият Х.Й. е осъден за това, че на 01.01.2021 г. в периода от 00:57 часа до 01:13 часа в гр. Ловеч, жк „Младост“ – на паркинг пред блок, чрез възпроизвеждане на изстрел с пневматична пушка, причинил тежка телесна повреда на Т. Т., като телесната повреда е причинена по начин, опасен за живота на мнозина и деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 9, пр. 1, т.12, пр.1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.
Х. Й. е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 05.01.2021 г. в гр. Ловеч, придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение – 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм., преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони – престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.
Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

 

Back to top button