Затвориха проход Троянски за всички МПС

Затвориха Троянски проход за всички МПС поради снегонавявания , съобщиха от АПИ.

Временно е ограничено движението по път II-35 Троян – Кърнаре / проход „Троянски“ / в двете посоки за всички МПС поради снегонавявания и за снегопочистване.

Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Днес в 13 области в Западна България е обявен жълт код за потенциално опасно време. За областите Перник, Софийска, София-град, Кюстендил и Смолян предупреждението е за обилен снеговалеж. В планинските части на областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив и Кърджали има обилен снеговалеж и силен дъжд в равнините.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Затвориха Троянски проход за всички МПС поради снегонавявания, както и ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през високопланинските проходи „Превала“ и “Рожен” и по път lll-864 Проглед – Пампорово – Стойките в област Смолян.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават  информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Източник:
АПИ
Back to top button