Здравословни идеи за диети с доказан ефект

Не гладувайте, балансирайте! Да, точно това е в основата на всяка успешна диета. Но, уви, далеч не е достатъчно като препоръка, за да видим в огледалото, каквото желаем. Оказва се, че тайната е в комбинацията на хранителните продукти и в начина, по който ги приемаме.

При диетите, както и в модата, с пълна сила важи правилото – всичко ново е добре забравено старо. Някои леснодостъпни и бързо приложими идеи за диети може да не са „откритието на века”, но затова пък имат гарантиран ефект, доказан във времето. Това са онези полезни съвети, които може да приложи всеки, без да крият рискове за здравето. И да са добър преход към балансирания режим по пътя към отличната форма.

Чаша вода

Чаша вода за старт на деня

В основата на този подход е водолечението, имащо научно доказани ползи за целия организъм. Всеки знае, че водата е 70% от нашето тяло. Ето защо дехидратацията може да влоши човешкото здраве. Топлата вода е най-доброто начало на деня. Достатъчна е чаена чаша веднага след събуждане. 

Водата на гладно помага за пречистване на вредните токсини и ускорява метаболизма. Средство е за регулиране на киселинността на стомаха преди предстоящата закуска. Предпазва от камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур. Установено е, че помага за свежия вид на кожата и растежа на косата.

Като цяло хидратацията укрепва имунната система. Тя е сигурен и изключително лесен начин за положителна промяна, за да се освободим от няколко излишни килограма. Така по-лесно може да се премине към метода на отслабване с вода, който представлява съзнателно и доброволно въздържане от определени храни и напитки за определено време. За пълноценен и здравословен ефект е задължително обаче консултация със специалист.

Искате ли да подготвите тялото си към водна терапия, не се колебайте и се възползвайте от програмите на ЛъкиФит Банско. Там ще ви окажат пълно съдействие при избора на най-добрия режим за вас.

Формулата на успеха – до 1400 ккал в 4 хранения

Лекарите са категорични трайното отслабване изключва дълго стресиране на организма с глад. Полезните хранителни навици залагат на редовни порции през няколко часа. Само трябва да се внимава калориите да не надвишават 1100-1400 на ден.

image004

Примерно меню: Закуската включва смути или фреш в комбинация с ядки. Обядът е от зеленчукова супа или риба с микс салата. Следобед залъгваме глада с кисело мляко или сезонен плод. Подходящата вечеря е спанак по флорентински, гарниран с поширано яйце или пиле на грил с печени сладки картофи и брюкселско зеле.

Важните съвети са напълно да се изключат пакетираните и пържените храни за сметка на много пресни плодове и зеленчуци. Постижими са до минус 30 на сто от теглото ни в рамките на 12 месеца. Такава е философията на програмата за отслабване ЛъкиФит, която гарантира с 4-6% по-малко телесната маса още през първата седмица. Методът залага на по-здравословното, безопасно и трайно редуциране на теглото, без глад и лишения.

тренировки

Храна и тренировки

Няма как да се отървем от излишните килограми без да се раздвижим. Хранителният режим е от първостепенно значение, но само той не е достатъчен, за да затвърдим всеки минус на кантара. Положителната новина е, че умерените упражнения и дългите разходки стигат за ежедневна физическа активност . Какъв ще е интензитетът и честотата на заниманията всеки определя сам според възможностите на своето тяло и свободното си време.

За да е балансирано намаляването на телесната маса, фитнес инструкторите препоръчват упражнения да включват основните мускулни групи три пъти седмично. Видът на тренировката не е толкова важен, колкото упоритостта при заниманията.

Ако нямате опит с гимнастиката, но искате да тонизирате своята мускулатура и да стопите няколко килограма, не се колебайте да се доверите на екипа на ЛъкиФит Банско и техните здравословни програми.

Back to top button