Живописни платна и пластики от фонда на Ротари клуб – Ловеч в изложба в областната администрация

12 живописни платна и три пластики от фонда на Ротари клуб – Ловеч, ще бъдат показани в изложба в областната администрация. Колекцията съдържа пейзажи, фигурални композиции и портрети, сред които се откроява портрет на Левски, може да се види и акварел на стария въжен мост в Ловеч. Позиционирана е във фоайето на администрацията и ще остане в следващите шест месеца.

Работите са собственост на Ротари клуб – Ловеч, закупени от изложби на ловешки художници или подарени от други клубове. Те са стойностни като изкуство и считаме, че е хубаво да ги покажем на общността, коментира президентът на Ротари клуб – Ловеч (2022-2023) Емил Енчев, чиято е инициативата за експозицията. Сред авторите, които са от ловешкото дружество на художниците, са Цвятко Дочев, Владимир Киров, Тодор Тодоров, Валентин Стойчев, Димчо Димитров, Мариус Мацев, Валентин Узунов, пластиките са дело на Мартин Киров. Обединяващата ги тема е Ловеч.

Изложбата ще бъде официално открита на 4 август, четвъртък, от 17 ч. Домакин ще бъде областният управител Виктор Стойчев, който подкрепи начинанието, изтъквайки, че „точно творците с тяхната нестандартност, красота и най-вече позитивни послания са тези, които истински противодействат на девалвацията на ценностите в обществото. Те трябва да бъдат поощрявани и насърчавани, както, разбира се, и хората, които не просто приемат изкуството със сърцето си, но са и негови меценати.“

Back to top button