13 подвижни избирателни секции в област Ловеч

13 подвижни избирателни секции в област Ловеч  този момент са сформирани  за хора поставени под карантина или изолация. Крайният срок за подаване на заявления от такива избиратели е 31 март.

Председателят на Районната избирателна комисия в Ловеч Валентина Недялкова поясни, че броят на подвижните секции за хората под карантина може да се промени до изборите.

„Едва към 31 март може да знаем колко избиратели са заявили желание да гласуват и съответно колко такива секции трябва да бъдат създадени“, заяви Недялкова пред БНР.

„Трябва да има машина навсякъде, където има над 300 избиратели“, каза още председателят на Районната избирателна комисия в Ловеч.

13 подвижни избирателни секции  са сформирани в общините Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит и Угърчин. Специални избирателни секции са разкрити и в ковид-отделенията на болниците в областта. Общо избирателните секции в региона за сега са 284, като в 176 от тях ще може да се гласува и машинно.

Близо 120 хиляди гласоподаватели в областта ще избират петима народни представители от общо 160 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции.

 

Източник:
БНР
Back to top button