България затвори небето си за всички руски самолети

България въведе забрана за излитане/кацане и навлизане на руски самолети във въздушно пространство на страната, съобщиха от Министерството на транспорта, цитирани от Областта.

Всички въздухоплавателни средства с лиценз издаден от Руската федерация не могат да навлизат в суверенното въздушно пространство на Република България, включително въздушното пространство над териториалните води.

Забраната е в сила от 00.00 на 26 февруари 2022 г.

Действието се предприема във връзка с изострянето на военния конфликт и в знак на солидарност с Украйна.

Руското посолство коментира в социалната мрежа затварянето на въздушното простраство на България за руските авиокомапнии

„Във връзка със затварянето на въздушното пространство на България за руските авиационни компании си припомняме за неотдавнашните разговори с българските партньори, оплаквали се от намаляването на броя на руски туристи на местните курорти“, заявяват от руското посолство в София в публикация в страницата си във Фейсбук. „Т

акива политически маневри едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите. Идва ни наум само старата поговорка: „за да вбеся тъщата ще си измръзна ушите“, пише в поста на руското посолство в социалната мрежа.

Back to top button