Бойко Борисов: Когато фактите говорят, и промяната мълчи

Бойко Борисов –  лидер на ПП ГЕРБ  посети Ловеч и се срещна с актива на партията в читалището „Наука-1870 г.“

„Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи“. Това заяви Борисов  на срещата

По думите му в медиите е излязло, че според Кирил Петков добрата новина е, че ще можем да си получим цялото количество азерски газ. „Първанов започна, аз го свърших, азерски газ си тече, има си договори. Коя е добра новина?“, посочи Борисов и добави, че в Баку знаят на кого могат да разчитат в България.

Той каза още, че, според друго съобщение в медиите, Кирил Петков е заявил, че цената на природния газ ще бъде по-евтина тази, която сега купуваме. „Само след малко неговият КЕВР, който подмени политически, излиза: „Газът за май поскъпва с 14 процента“. Оставете народът да види кой лъже. Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото нямат за кога“, посочи лидерът на ГЕРБ и добави, че преди дни Българският енергиен холдинг (БЕХ) са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи, затова няма да има пари за саниране.

„Без ГЕРБ, няма саниране, те сега дострояват това, което правихме ние. „Хемус“ я забравете, къщичка за птички няма да направят. Когато фактите говорят, и промяната мълчи“, каза още Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков, че в момента се теглят огромни заеми. „Огромни заеми, които вие ще връщате, моите деца и внуци, за по 3 години ги взимат. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете“.

По думите му последният българин трябва да се отчае, да разбере лъжата, за да може да се започне на чисто. „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“, каза Борисов.

Той заяви, че самият бизнес ще свали Петков. „Браншовете ще си ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът на сто процента се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Заедно с Бойко Борисов, в Ловеч бяха и Николай Нанков, Десислава Атанасова, Росен Желязков, Делян Добрев, Томислав Дончев.

След срещата Борисов отиде до катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий, където запали свещ. Посрещна го Ловчанският митрополит Гавриил, който му подари графика на храма. „Ние ще продължаваме да строим църкви, манастири и катедрали, защото това е в сърцето ни и българинът има нужда от духовност“, каза преди това Борисов.

Автор:
Даниела Балабанова
Back to top button