Разходката в парка ще струва от 300-1000 лева

Горанов оттегли текста за заем от Международния валутен фонд

Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание прие на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

Депутати от ГЕРБ внесоха вчера предложения за промени в закона за извънредното положение, сред които предлагат и сериозно намаление на глобите за нарушения като неспазване на ограниченията за посещение на паркове, за струпване на хора при физическите лица или за неспазване на мерки в търговските обекти при юридическите.

Разходката в парка се санкционира с цели 5000 лева, докато новата редакция определя ценови диапазон от 300 до 1000 лева при първо нарушение и между 1000 лева и 2000 лева при повторно.

За юридически лица санкцията беше 15 000 лева, а поправката предвижда да бъде намалена от 500 лева до 2000 при първо нарушение лв. и от 2000 до 5000 лева при повторно, съобщи Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия.

Председателката на комисията   също съобщи, че Министърът на финансиите, Владислав Горанов  е oттeглил тeкcтa зa заема  от  МВФ от 10 млрд лева.  Щe  се пoлзвaт финaнcи oт Eврoпeйcкaтa инвecтициoннa бaнкa (EИБ) и oт Бaнкaтa нa Cъвeтa нa Eврoпa.

Проектопромените бяха приети на първо четене от парламента на 3 април 2020 г. С тях се цели да бъдат подсигурени средства за неотложни разходи, свързани с мерките за противодействие на разпространението на COVID-19 в България. Очаква се те да бъдат обсъдени на второ четене от Народното събрание на 6 април 2020 г.

Източник:
Пресцентър на Народното събрание

Свързани статии

Back to top button