Четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

Четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“ стартира на 13 май 2021г.

За три години „Ти и Lidl за по-добър живот“
достигна до над 250 хиляди българи в цялата страна

Лидл България показва карта на въздействието на най-голямата си социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“

256 393 души са преките и непреки ползватели на всичките 73 проекта, финансирани от инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот” за период от три години – от 2017 г. до 2019 г. Това показва „Карта на въздействието“, в която Лидл България представя постигнатите резултати в шестте региона в страната, както и по области.

„Резултатите в тази карта ясно показват, че въздействието на инициативата се е разпространило почти в цялата страна, а само за три години сме достигнали до над четвърт милион българи. Това въздействие ще продължи да се разраства с всеки нов проект, който финансираме, затова отправяме покана към гражданските организации да кандидатстват. С нетърпение очакваме техните нови идеи, благодарение на които заедно ще допринесем за по-качествен и пълноценен начин на живот на хората в регионите на страната“, каза Елица Георгиева, ръководител “Корпоративни комуникации”, Лидл България.

Най-голямо е въздействието на инициативата в Югозападен регион, където финансираните проекти са достигнали до 84 718 души, а общият дарен фонд възлиза на 168 453 лв. Списъкът с финансирани проекти в региона включва образователния проект “Светът на слепите хора” на фондация “Очи на четири лапи”, проектът “Античността оживява на Хисарлъка” на сдружение “Дебют” за културното и историческо наследство в Кюстендил и региона, както и много други.

На 13 май 2021 г. стартира четвъртото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“. До 10 юни компанията отделя по 3 ст. от всеки касов бон, а събраният фонд ще бъде използван за подкрепата на проекти, свързани с образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство. За финансиране могат да кандидатстват граждански организации от цялата страна, като подаването на предложения за проекти продължава до 28 юни. Максималният размер на финансирането е до 10 000 лв. Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti

За Лидл България
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 107 магазина в 50 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

Back to top button