Фестивал „Тройче“ ще се проведе в Спортна зала Ловеч

Фестивал „Тройче“ ще се проведе в Спортна зала Ловеч, поради неблагоприятните метеорологични условия на 19 юни, от 10,00 часа в Спортна зала Ловеч.

Фестивалът Тройче“ се провежда под патронажа на Областния управител на област Ловеч и се организира съвместно от Община Ловеч и НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“.

Замисълът на фолклорния фестивал „Тройче“ е единствен по рода си, а целта му е да даде изява на талантите в областта на любителското фолклорно танцово изкуство, във всички възрастови групи, организирани към читалища, училища, културни центрове и институции, сдружения и други на територията на област Ловеч.

Фолклорният фестивал Тройче“ има конкурсен характер, за да стимулира хореографите за създаване на нови произведения, ръководителите за разнообразие в репертоара, а участниците – за добро изпълнение и вярна интерпретация.

14 колектива с участие в „Тройче“

Изпълнителите ще бъдат разделени в три възрастови групи: деца от 6 до 11 г., деца от 12 до 18 г. и любители над 18 г. Всеки състав може да изпълни два танца от различни фолклорни области с общо времетраене до 15 мин.

Организаторите са подготвили три специални награди – от НЧ „Бяла Анаста -2016 г.“, от Кмета на Община Ловеч и от Областен управител

Back to top button