Герджиков е абсолютен победител на балотажа в Турция

Герджиков е абсолютен победител на балотажа в Турция, съобщават според данните на ЦИК при почти изцяло обработени протоколи от Турция (все още се чакат резултатите от 3 секции, чакат се протоколите от по една секция в Бурса, Истанбул и Ергене – бел. ред) Румен Радев, който спечели с убедителна преднина в България, в южната ни съседка събира само 1816 гласа цитирани от Троян експрес  и Oblastta.com.

„Важно е да се гласува. Аз гласувах за единството на нацията и да се преодолеят всички кризи. Надявам се, че ако се справим с кризите, българите ще бъдат отново усмихнати и щастливи. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, след като гласува за балотажа в столичното 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“.

„Всички приказки за масово гласуване в Турция днес се опровергаха и секции са празни“, каза още проф. Герджиков.

Проф. Анастас Герджиков е абсолютен победител на балотажа в Турция – за него са гласували 92,28% от избирателите там, а за Румен Радев – само 7,72%.

Ректорът на СУ обаче събира 20 пъти повече гласове – за него са гласували 21 718 души.

Тези резултати не оправдават предположенията за голяма избирателна активност в Турция днес – като на вота миналата седмица.

За сравнение: На 14 ноември кандидатът за президент Мустафа Карадайъ събра 84 735 гласа, а ДПС – 85 256. Това означава, че активността в страната е четири пъти по-ниска от тази на изборите миналата седмица.

Back to top button