Горанов отговори на атаките на Божков

Притеснения нямам. Ела, плати си и работи

Министърът на финансите Владислав Горанов отговори на обвиненията, изречени в сутрешния блок на бТВ от бизнесмена Васил Божков. Пред журналисти Горанов, който присъства в Народното събрание отговори на Божков.

„Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Васил Божков. Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции за г-н Божков, освен за едно. През всичките години, през които той се е занимавал с хазартна дейност, той е плащал по-ниски такси. Вместо да се сипят подобни твърдения, аз препоръчвам всеки български бизнесмен да плаща всичките си дължими суми. На мнение съм, че и в момента, ако Божков иска, може да плати дължимите суми. След като заплати тази сума, той ще има моралното право да претендира за продължаването на бизнеса си“, каза Горанов.

„Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Дължат се 700 млн. лв. Ако той, както странно той се изрази, е получил от мен съвет да не плаща за своите дейности, да го докаже“, обясни още Владислав Горанов.

„Нямам никакви притеснения“, категоричен още бе бе той по отношение на казаното от Божков, че те са се срещали често. По думите му, по време на срещите им най – често са разговаряли за рекламите в хазарта и режимите за облагане на онлайн и наземния хазарт.
„Много е лесно, когато си обвиняем да обвиниш цялото общество, че не съществува, защото не ти е изгодно“, каза министърът.
Във връзка с обвиненията за запори, Горанов обясни, че министърът на финансите не ги налага.
Кризата в хазарта, заяви министърът, започна заради междуособици.

„Божков има и много други обвинения, които не засягат хазартната му дейност“, напомни все пак той.

На въпрос за изреченото от Божков за Делян Пеевски и негов министър ли е, Владислав Горанов отговори, че не може да се твърди подобно нещо, докато това не се докаже и заяви, че това са абсолютни лъжи. „Аз 2010 година съм имал среща с него. И вие сте го виждали, защото той е идвал в парламента“, каза Горанов на журналистите.

Министърът коментира и темата за горивата.“Видеонаблюдението в данъчните складове е факт в законодателството още от 2019 г. Това, което се изисква, е те да приведат това наблюдение, за да може то да бъде използвано за целите на акцизния контрол. Трябва да сме максимално усърдни да съберем необходимото за фиска сега в момента. Това, което се предлага, е обособяването на петролопровода и отделните петролни бази като отделни данъчни складове“, обясни той за въвеждането на видеонаблюдението в петролните бази.

Владислав Горанов заяви още, че не знае какво се случва в ПФК „Левски“, защото отборът е търговско дружество.

Източник:
novini.bg

Свързани статии

Back to top button