Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч за 23.01.2023 год.

В седмицата от 13 до 20 януари на територията на община Троян е проведена полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност в региона и за подобряване на пътната обстановка. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 265 лица и 235 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 107 глоби с фиш по ЗДвП, 8 акта по други закони и са задържали 5 лица.
На 20 януари полицейска операция за подобряване на пътнотраспортната обстановка в областта е проведена на територията на Ябланица, Тетевен и Троян. Полицейските служители са проверили общо 37 МПС и 43 лица, като за констатирани нарушения са съставили 2 акта и 26 глоби с фиш по ЗДвП.
На 21 януари служители на РУ Ловеч съвместно с представители на РДГ-Ловеч са извършили проверка на ЛРД в с.Чавдарци и с.Дойренци. Проверени са общо 33 участници в ловни излети, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба, с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Няма констатирани нарушения.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал от служители на ЕРМ-Запад, че от неустановена дата до 21 януари от частен дом в Ловеч е осъществено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената енергия. Работата по случая продължава.

58-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 22 януари около 14.00ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол, извършена с техническо средство е отчела 1.26 промила в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 20 януари около 21.00ч. в Троян, полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 39-годишен от Тетевен. Мъжът е тестван с техническо средство за наркотици, като пробата е отчела наличие на амфетамин и метамфетамин. Водачът не е давал кръв за анализ. Задържан е за срок от 24 часа в РУ Троян, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 22 януари около 14.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробите му за алкохол и наркотици са отчели положителен резултат. Техническото средство за алкохол е отчело 1.62 промила в издишания въздух, а пробата за наркотици е реагирала положително на канабис. На водачът са съставени 2 акта за нарушение на ЗДвП и е отказал да даде кръвна проба за анализ. Образувани са две бързи производства и работа продължават служителите на РУ Троян.

50-годишен жител на с.Български извор е подал сигнал в РУ Тетевен, че на 20 януари от паркинг «Добревски» в селото, където той работи, е откраднат велосипедът му. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които служителите на УП Български извор са установили и задържали 60-годишен от с.Кирчево, като заподозрян за кражбата. Велосипедът е намерен и иззет по съответния ред, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

32-годишен от с.Борима е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 21 януари в жилище обитавано от лицето, полицаи са открили и иззели наркотични вещества – метамфетамин, с бруто тегло 13.36 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Троян.

Back to top button