Иван Миховски и Иван Грънчаров се отказаха от депутатските си места

Влиза Георг Георгиев

Иван Миховски  от Троян  и Иван Грънчаров (Луковит) от ПП ГЕРБ са подали   заявления за отказ от депутските места са били одобрени днес. На тяхно място влиза доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев, който  е получил едва 295 преференциални гласа  в област Ловеч срещу Миховски – 1457, а Грънчаров – 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, но имат достатъчен брой преференции, за да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, но там партията получава само три мандата и в Народното събрание влизат първите трима – Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отказа на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

След днешното заседание на избирателната комисия заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ от депутатското място също е било одобрено. Борисов отказва да бъде народен представител от два района – в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов обяви намерението си да не става депутат, министър или премиер.

За Област Ловеч депутатите са; Николай Нанков и Георг Георгиев – ГЕРБ, Вяра Емилова – БСП, Искрен Арабдажиев  – ПП“Продължаваме промяната“ и Представителят на ДПС – Станислав Анастасов, който предпочете Ловеч пред Видин, където също бе избран.

Back to top button