НС одобри на първо четене изграждането на държавни бензиностанции

Очаква се да бъдат създадени 100 обекта в цялата страна

Депутатите одобриха на първо четене предложението за изграждане на държавни бензиностанции. В гласуването участваха 148 народни представители. Идеята подкрепиха 143-ма, един се обяви против, а четирима се въздържаха.

Очаква се да бъдат създадени 100 обекта в цялата страна. Идеята е чрез собствена петролна компания държавата да гарантира конкуренцията на пазара. Това пък трябва да доведе до по-ниски цени за потребителите.

Ако законът мине окончателно до края на месеца, бензиностанции могат да заработят през март догодина, а Държавната петролна компания да бъде създадена в началото на юли.

„Това, което правим, има изключително важно значение. То е едно от най важните неща, които ще направим, защото удряме един много голям пирон в ковчега за либерално разбиране на икономиката”, каза Павел Шопов от „Атака”.

„Подкрепяме законопроекта, защото идеята е на нашия лидер още от 2017 година”, каза Боряна Геаргиева от ВОЛЯ.

„Наистина има нужда от такъв законопроект, има нужда от страна на държавата най-вече в данъчните складове”, каза Димитър Бойчев от ГЕРБ.

„Подписахте празен чек за някакви пари без аргументи”, заяви Румен Гечев от БСП.

„Идеята е да се формира реална цена, а не когато има дисбаланс да питаме всички, за да получим отговор”, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

Междувременно от НФБС на пресконференция разкриха подробности за предложението им да бъдат закрити казината в България. Тяхната идея е да останат игрални зали само в курортите, близо до граничните пунктове, както и в големите хотели. Това ще доведе до закриването на над 600 игрални зали в цялата страна.

Източник:
nova.bg

Свързани статии

Back to top button