Община Дряново посрещна делегация от Община Сероцк, Република Полша

Община Дряново посрещна делегация, в която са зам.-кметът Марек Бомболски и председателят на общинския съвет Мариуш Рошински на полския град Сероцк.

Целта на визитата е подписване на писмо за намерения за сключване на споразумение за сътрудничество между общините Дряново и Сероцк. Събитието ще се състои утре, 14 май, в Ритуалната зала на Общината. Целта на споразумението е партньорство в областта на туризма, културата, спорта, местното самоуправление.

Кметът Трифон Панчев разказа на гостите за възможностите, които предлага Дряново. Делегатите споделиха, че за първи път са в България и са силно впечатлени от планинския пейзаж и зеленината, които предлагат околните местности.

Важна част от срещата бе презентация, която представи историята, природните дадености, инфраструктурата и поминъка на гр. Сероцк.
След приключване на официалната част, делегатите посетиха водещите предприятия в гр. Дряново – „ВСК Кентавър“ и Вагонен завод „Интерком“, където им бе представен новият вагон „Сокол“.

За да се запознаят по-добре с едни от най-бележити исторически места в района, гостите от Полша посетиха Дряновския манастир „Св. Архангел Михаил“ и пещерата „Бачо Киро“, а утре ще се включат в честването на 146-та годишнина от Априлската епопея.

Back to top button