Окончателните резултати от парламентарните избори

Окончателните резултати от парламентарните избори са публикувани в сайта  на  ЦИК. Също така са публикувани и  броя на мандатите на партиите в новия парламент.

Коалицията ГЕРБ – СДС ще има 75 депутати, или с 20 по-малко, отколкото след предишните избори. С първото си явяване на избори партията на Слави Трифонов спечели 51 места в парламента.

БСП ще има 43 депутати при 80 в миналото народно събрание. От партиите в предишния парламент само ДПС ще има повече депутати – 30, или с 4 повече.

„Демократична България“ вкарва в НС 27 представители, а Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ ще има 14 депутати.

Николай Нанков и инж. Иван Миховски (Троян)  и  са представители на област Ловеч от ГЕРБ-СДС, Станислав Балабанов – от ИТН, Ирена Анастасова – БСП и от ДПС  Рушен Риза, които влизат в новия парламент като водачи на листата

В парламента няма да влязат шестима от избраните депутати от ДПС и двама от коалицията ГЕРБ – СДС, единият от които е премиерът
Бойко Борисов.

Другите са Павлин Красимиров Ганчев от коалиция ГЕРБ – СДС от Габровския избирателен район.
Кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис, евродепутатът Искра Михайлова, Ресми Мехмед Мурад, Десислава Димитрова Тодорова, Каролина Симеонов Кьолер и Николай Тонев Колев.

Те бяха част от листата на ДПС съответно от Кърджалийски, Пазарджишки, Врачански и Старозагорски избирателни райони.
Окончателните резултати от парламентарните избори са публикувани в сайта  на  ЦИK – във видео материала.

Back to top button