Омлет с трюфели

8 март идва! Какво да изненадаме любимата дама? Трябва да е нещо лесно. Трябва да е нещо луксозно, как да се справим? Няма нищо по-лесно. Пригответе един омлет. Но не какъв да е, а омлет с трюфели!

Трюфелите са всепризнатият владетел в царството на гъбите. Дори най-обикновеното ястие става премиум лукс, ако добавим в него трюфели. И всъщност най-често с трюфели се приготвят простички ястия, защото аромата им е толкова доминиращ, че няма нужда от кой знае какви фасони, за да се получи изключителен резултат.

Мъже, ето ви рецептата за омлет с трюфели и зеленчуци:

Продукти за една порция:
3 яйца, масло колкото орех, 3-4 лъжици олио, щипка сол, щипка черен пипер, 1/2 кафена чашка прясно мляко, 5 шайби червена чушка, 5 шайби зелена чишка, 1 шайба кромид лук, 1 черен зимен трюфел, 1/2 малък бял трюфел

Трюфелите се измиват много добре. Нарязват се на тънки филийки. Запържват се в бленд от масло и олио, като пърженето не трябва да е интензивно, съвсем тихичко. Така ще ароматизират мазнината и ще се запази техният собствен уникален аромат (зимният трюфел е с по-деликатен, но много хубав аромат).

Изваждаме ги. В мазнината от тях сотираме леко лука и чушките с щипка сол. Изсипваме върху тях разбитите с млякото, сол и пипер яйца. Изключваме огъня, поръсваме отгоре трюфелите и покриваме с капак. Пържим, докато омлета се подсуши, да няма сурови участъци. Поднасяме в подходяща голяма затоплена чиния.

Back to top button