Основен ремонт ще бъде извършен на читалището в село Бели Осъм

Проект за основен ремонт и реконструкция ще бъде реализиран в Народно читалище „Изгрев 1926“ в троянското село Бели Осъм. Това съобщава кметът на община Троян Донка Михайлова на Фейсбук профила си.

За девета поредна година Общината получава финансиране по Проект „Красива България“. Стойността му е над 214 хиляди лева, като финансирането е 60 процента от бюджета на Общината и 40 на сто от проект „Красива България“.

Предвиден е ремонт на всички фасади – цялостна подмяна на покрива на едноетажната пристройка към театралния салон с топлоизолация, хидроизолация, смяна на външната дограма и др. Ще бъде извършен и вътрешен ремонт, включващ нови подови настилки в библиотеката, окачен таван с вградени нови осветителни тела, подмяна на електрическата инсталация в салона. Предвиждат се и нови тротоарни настилки пред сградата, както и други ремонтни дейности.

С изпълнението на проекта ще се подобрят външният вид, експлоатационните показатели на материално-техническата база и ще се осигурят условия за ефективно протичане на дейностите на читалището, посочва Михайлова.

Back to top button