Слави Трифонов учреди партия „Има такъв народ“

Слави Трифонов учреди партията си с новото име „Има такъв народ“. Събитието отново бе закрито за медиите. Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партия „Няма такава държава“. Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си.

Учредителното събрание на партията с новото име „Има такъв народ“ се проведе в София и на него присъстваха необходимите минимум 500 делегати. Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия „Няма такава държава“, потвърди заместник-председателят на партията Тошко Йорданов: „Новата партия има промяна в логото както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване, пряк избор на главния прокурор и др.

Новото лого на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

Учредително събрание на ПП "Има такъв народ"

Днес беше учредителното събрание на политическа партия "Има такъв народ".

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Неделя, 16 февруари 2020 г.

 

Източник:
Facebook
Тагове
Back to top button
Close