Първото заседание на Народното събрание е насрочено

Първото заседание на Народното събрание вече е насрочено след като   „Държавен вестник” публикува днес решенията на Централната избирателна комисия, с които се обявява съставът на новото, 45-о Народно събрание. Изброени са и кандидатите за депутати, които се отказват от влизане в парламента, както и тези, които решават в кой многомандатен район влизат, ако са били избрани на две места. Тук може да видите РЕШЕНИЕ № 2428-НС от 8 април 2021 г. относно обявяване на резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в Четиридесет и петото Народно събрание.Първото заседание на Народното събрание е насрочено

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание. То ще се проведе на 15 април, от 9.00 ч.

Указът ще бъде обнародван в извънреден брой на „Държавен вестник“.

Новият 45-и парламент ще стартира в старата бяла сграда на площад „Народно събрание“   и е  договорено на първата среща на представители на шестте групи в него.

„Това е истинската сграда на парламента, а не този Партиен дом. Оттук нататък ние ще продължим да предлагаме всички заседания да бъдат там. Има колебания в някои парламентарни групи, така че това явно ще подлежи на някакъв диалог, но ние смятаме, че Народно събрание трябва да си бъде в сградата на Народното събрание, а не в партийния комунистически дом“,  казва Тошко Йорданов от „ИТН“

Мая Манолова, Хамид Хамид от ДПС и Кристиан Вигенин от БСП също потвърдиха, че са гласували „за“ това заседанието да е в старата сграда на парламента.

Първото заседание на Народното събрание е насрочено
Мика Зайкова – „Има такъв народ“

Нито един от партийците обаче не пожела да коментира дали са се  разбирали кой ще е председателят на парламента  и  имат ли вече лице, което ще предложат за зам.-председател на парламента, съобщават от НОВА ТВ за областта.com и „Троян  експрес“ Първото заседание  ще бъде открито от икономическият анализатор и финансов експерт Мика Зайкова от  „Има такъв народ“.

 

 

Back to top button