Почина любимата певица Ваня Костова

Почина Ваня Костова, това съобщиха от Нова Тв, според техни източници.

Към момента причините за трагичната кончина на обичаната от всички българи певица не са известни.

През 2017-та Ваня Костова заедно със сина си участва в Великденският благотворителен концерт развълнува троянчани.

Участваха още солистът на Софийската филхармония Стефан Врачев – пиано и Костадин Атанасов – гайда, солист на ансамбъл „Филип Кутев“.
Благотворителната проява се състоя в салона на читалището в Троян. Всички приходи от продажбата бяха вложени в реставрацията на стенописите в храма на Троянския манастир.

Ваня Костова и Боян Михайлова изпяха свои любими и емблематични песни. Пожелаха на всички дошли на концерта, здраве, щастие, късмет. Потропнаха по едно хоро…Негово Преосвещенство Сионий подари на всички участници, включително и на тоноператорът Калин Димитров по едно копие от чудотворната икона на Света Богородица Триеручица, което бе излъчено от Троян експрес

Преди 14 години Ваня Костова успя да пребори рак на гърдата. Коварната болест я сполетя навръх 50-годишния й юбилей, пише Блиц.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Малко са певиците в България, които така всеотдайно вярват в безкрайната сила на песента. Рожба на бригадирското движение, тя прекарва детството си в Родопите, а завършва английската гимназия в Бургас, където родителите й се установяват в края на 60-те.

Завършва Българската държавна консерватория в класа на доцент Георги Кордов. От нейния випуск са още Венета Рангелова, Ралица Ангелова от „Тоника СВ“, Веселин Маринов, Богдан Томов и др.

През лятото на същата година на път за поредната репетиция Ваня е блъсната от кола и е в критично състояние поради бременността си. Дълго време не пее. За щастие всичко се разминава благополучно.

През март 1981 г. се ражда синът ѝ Боян Михайлов. Малко след това Костова се разделя със съпруга си – музиканта Любен Михайлов, който заминава да работи в Норвегия.

Back to top button