Подготвят план за интегрирано развитие на общините Ловеч и Плевен

В Плана за интегрирано развитие на общините, който се подготвя за периода 2021-2027 година, ръководствата на съседните общини Ловеч и Плевен ще заложат приоритетно изграждане на нов довеждащ водопровод от водоснабдителна група „Черни Осъм“, който ще спомогне за решаване на проблема с водоснабдяването в региона.

Сред идеите, обсъдени на работна среща между кметовете на Ловеч и Плевен Корнелия Маринова и Георг Спартански за реализиране на съвместни проекти с европейско и държавно финансиране, са още идентифициране на общински терени около АМ „Хемус“ за изграждане на индустриална зона между двата града.

Предвиждат се и общи туристически продукти между Плевен, Ловеч и Троян, като например по стария римски път Виа Траяна.

Кметът на Плевен е подчертал и важността на проблема за изграждане на язовир „Черни Осъм“, който засяга не само Плевен, Ловеч, но и Троян и четири троянски села, които в момента изпитват проблеми с водоподаването.

Планът за интегрирано развитие на общините е стратегически документ за достъп до европейски средства за следващия програмен период 2021 – 2027 г. и определя приоритетите за развитие.

 

 

 

Източник:
БНР

Свързани статии

Back to top button