Започва реконструкция на обходния път на Пловдив

Вече се работи по временната организация на движението за реконструкцията на Околовръстното шосе. Участъкът, който ще бъде цялостно ремонтиран е близо 14 километра, посока към Асеновград, до новото кръгово кръстовище. Поради обстоятелството, че този път е изключително натоварен, трябва да се създаде такава временна организация на движението, която минимално да ограничава и затруднява преминаващите МПС. Това съобщи инж. Данчо Желев от Областна администрация.

Добрата новина за реконструкцията на обходния път на Пловдив потвърдиха вчера премиерът Бойко Борисов и ресорният зам.-министър Николай Нанков при посещението им в община Лъки.

„Това е един от основните ми приоритети и както обещах работя той да се случи, колкото се може по-бързо. Същевременно продължаваме разговорите с Агенция „Пътна инфраструктура“, която е възложител на технологичния проект. Вече е извършено геодезично заснемане на пътя.

Проектът предвижда фрезуване на съществуващата асфалтова настилка, ремонт на съществуващите пътни съоръжения – пътни надлези и мостове, полагане на нови асфалтови пластове – основен и износващ, нови ограничителни системи за пътища и съоръжения, нова вертикална сигнализация – пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Ще се извърши и подобряване на отводняването на пътя в цитираният пътен участък, като се почистят и ремонтират водостоците и крайпътните канавки. Ще се подобрят подходите към съществуващите крайпътни обекти“, обясни областният управител Дани Каназирева.

В следващите дни предстои среща за съгласуване на предложената временна организация на движението с областно пътно управление и Сектор Пътна полиция – Пловдив.

Според Каназирева при подобряване на метеорологичните условия, позволяващи извършване на предвидените в проекта дейности, реконструкцията на Околовръстното може да започне след месец.

Свързани статии

Back to top button