Т. Дончев: Истина или лъжа е, че редактиран План за възстановяване е в ЕК и тя го разглежда

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев опроверга заявеното от премиера Кирил Петков днес, че редактираният План за възстановяване и устойчивост вече е изпратен в Европейската комисия и тя го разглежда.

В изявление пред медиите в централата на ГЕРБ Томислав Дончев се позова на информация на говорител на Еврокомисията, че планът, с който разполагат, е подаден на 15 октомври миналата година.

„Това е планът „Пеканов“, разработен от второто служебно правителство. В такъв случай, при условие, че Европейската комисия твърди, че планът, с който разполага, е подаден на 15 октомври, истина или лъжа са думите на г-н Петков от днес, че планът е предаден на ЕК в момента и тя го разглежда?

Аз много не обичам евтин тип политически внушения. Но не е хубаво да се лъже, особено пък в парламента“, коментира Томислав Дончев, който е бивш министър и вицепремиер.

Той подчерта, че от тук нататък ГЕРБ ще бъде принудена да анализира всяка дума на министър-председателя Кирил Петков, за да прецени дали е истина.

Back to top button