Третият кръг руско-украински преговори в Беларус приключи

Третият кръг руско-украински преговори в Беларус приключи, заяви руското посолство в Беларус.

Третият кръг преговори приключи днес, като на него достигнахме известни „положителни резултати“ във връзка с хуманитарните коридори, заяви в Туитър членът на украинската делегация Михайло Подоляк, който е съветник на президента Володимир Зеленски.

Въпреки това не бе постигнато споразумение, което значително да подобри цялостната ситуация в Украйна, каза още Подоляк.

Двете страни ще продължат преговорите за прекратяване на огъня, изтъкна украинският представител.

Третият кръг на руско-украинските преговори не отговори на очакванията на Москва, заяви руският преговарящ Владимир Медински на пресконференция, която бе излъчвана по руската телевизия „Росия 24“, отбелязва Франс прес.

„Надяваме се, че следващия път ще можем да отбележим по-сериозен напредък“, каза Медински.

Съставът на руската делегация не се е променил. Украинската делегация е представена от Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски, ръководител на фракцията на управляващата партия „Слуга на народа“ във Върховната Рада Дейвид Арахамия, министър на отбраната на Украйна Алексий Резников и други политици.

Преди това украинската делегация пристигна за третия кръг от преговори с Русия в Беловежката пуща в Полша с два хеликоптера. Ръководителят на руската делегация, помощник на президента Владимир Медински каза по-рано, че руската страна е готова и чака.

Източник:
ria.ru
Back to top button