Вотът не мина

Депутатите отхвърлиха четвъртия вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

102 депутати от БСП и ДПС подкрепиха вота . Против гласуваха 124 народни представители от ГЕРБ, Обединените патриоти, както и независимите депутати. 9 депутати от партия ВОЛЯ гласуваха въздържали се.
Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ:

С фиаско за опозицията приключи поредния вот на недоверие. И това беше предизвестен финал, защото самите вие не вярвахте, че ще успеете.
Спас Гърневски, ГЕРБ:

От дебата стана ясно, че в България няма национална криза в управлението на околната среда и водите. Имаме локална криза с липсата на вода в Перник поради различни причини. Правителството реагира адекватно и намери решението за Перник, далеч преди левицата да изсмуче от пръстите си мотивите за този вот.
Красимир Ципов, ГЕРБ:

Гласувам против този вот, защото решаването на водната криза няма как да се случи със създаването на конституционна криза.

Вотът не мина
БСП за България

Корнелия Нинова, председател на „БСП за България“:

В последните няколко години, държавата, обществото, влизат от криза в криза. Те се дължат на безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на Борисов. Системите започват да отказват една след друга. Такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. И бяхме свидетели в годините на това.

Източник:
news.bnt.bg
Back to top button