Задава ли се икономическо възстановяване?

Въпросът, който вълнува много предприемачи и домакинства днес- задава ли се икономическо възстановяване и кога икономическият и социалният живот ще се възстановят до нивата от 2019 г.?

На този и много други съпътстващи въпроси се опитаха да отговорят лектори и участници в „Български икономически форум 2020“, състоял се в дните 01 и 02 декември 2020 г.

Събитието се проведе виртуално. Лектори на Форума бяха видни български и европейски икономисти, като председателят на Българска стопанска камара, Ръководителят на представителството на Европейската комисия (ЕК) за България, председателят на Института за пазарна икономика, директорът по Икономически и финансови въпроси в ЕК,  експерт от Главна дирекция „Научни изследвания и иновации“ (ЕК), председателят на „Професионална асоциация по роботика и автоматизация“ и много други утвърдени икономисти и предприемачи.

Участник и през двата дни беше Община Троян. За участието си във форума икономическият екип на Общината беше подготвил редица въпроси към лекторите на форума. Те бяха отправени предварително и бяха от областта на развитието на местната икономика: как се привличат висококвалифицирани кадри, как се създава предприемачество, как се привличат иновативни инвестиции, какви са стъпките за икономическа реформа на местно ниво и за преминаване от икономика с ниска добавена стойност към високотехнологична икономика.

Част от въпросите получиха отговор и бяха отправени ценни съвети за икономическото развитие на общината. Как отговориха участниците на въпросите на Община Троян, може да видите във видеозаписа на част от „Български икономически форум 2020“

Свързани статии

Back to top button