Затварят всички пазари и тържища в страната

Със Заповед на Министър Ананиев всички тържища и пазари в страната ще бъдат затворени от 16 април (четвъртък). Целта е да се спре разпространението на заразата от Ковид-19.

Министърът забрани функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси утре, 12 април – Цветница.

След това те ще бъдат отворени до сряда, като дотогава търговците могат да реализират своята продукция, в т.ч и бързо развалящите се стоки и продукти, при строго спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч социална дистанция, изисквания за лична хигиена, лични предпазни средства и дезинфекция, пише в заповедта, разпространена от здравното ведомство.
Това обаче е крайният срок, до който борсите и пазарите ще работят. След това – от 16 април, четвъртък, кооперативните пазари и цветните борси отново ще бъдат затворени, но този път до второ нареждане, тоест по преценка на Ананиев.

Министерството на здравеопазването използва поредната заповед – втора за днес, за да „напомни“ на всички граждани, че трябва стриктно да спазват ограниченията за социална дистанция и излизане от дома при крайна необходимост.

Тази заповед идва след решението на МВР да затвори по-рано днес Женския пазар в София, тъй като търговците и клиентите масово не са спазвали противоепидемичните мерки.

Свързани статии

Back to top button