Църковният хор „Благовещение“ в Ловеч представи новия си музикален албум „Благовещение“

Църковният хор „Благовещение“ при храм „Света Троица“ в Ловеч представи на 28 март 2022 г. вечерта новия си музикален албум. Дискът носи името „Благовещение“ и съдържа 13 песнопения. Диригент е Доротея Динкова. Първото изпълнение в албума е на „Велико славословие“ от митрополит Иларион. Следват „Благослови, душе моя, Господа“ от Иля Овчинников, две изпълнения на „Достойно есть“ и др.

Всичките песнопения от диска бяха изпълнени вечерта на живо, както и други песнопения, посрещнати с аплодисменти от публиката, изпълнила храма.

Концертът стана след Вечерното богослужение и с благословията на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който високо оцени изкуството и труда на хористите.

На събитието присъства и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. След концерта тя изрази своя възторг от изкуството на хористите, на което се наслади публиката тази вечер. Кметът подари букет цветя на Доротея Динкова и подчерта, че със своето изкуство те доставят истинска духовна радост на аудиторията.

„Нашият хор „Благовещение“ от години славослави и възпява Господа по време на Божествените служби. Тяхното молитвено пение ни помага, особено по време на светата Литургия, по-усърдно да възнасяме нашия молитвен устрем към Всеблагия Бог, да призоваваме Неговата Божествена милост и прошка за нашето недостойнство и греховност. От все сърце призоваваме над диригента, хористите и над всички, които се наслаждават на тяхното изкусно ангелоподобно пение, Божието благословение за здраве и спасение“ – това пише в поканата за събитието.

Концертът бе предаван във Фейсбук страницата на църковния хор.

Back to top button