Обновление на ремонтирания и реставриран манастирски скит „Св. Никола”-27 юли 2020 г. (Понеделник)

Игуменът и братството на Троянската света обител с радост Ви известяват, че с благословението на Светия Синод на Балгарската Православна Църква – Българска Патриаршия, на 27 юли 2020 г. (Понеделник) ще бъде извършено обновлението на ремонтирания и реставриран манастирски скит „Св. Никола” при следната програма:

08:00 ч. – Начало на празничната Утреня;

08:30 ч.  – Посрещане на официалния пратеник на Светия Синод – Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил;

09:00 ч. – Начало на чина на обновлението на скитския храм „Св. Николай”;

09:30 ч. – Начало на тържествената света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение с игумена на манастира – Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и гости;

11:30 ч. – Освещаване на ремонтираните и реставрирани сгради на скита.

Отправяме покана към православните християни, които имат възможност, да заповядат на празничното събитие.

Ремонтирания и обновен скит „Св. Никола” занапред ще бъде отворен от Сряда до Неделя в часовете от 10:00 до 18:00 ч.

През другото време дворът на скита ще бъде затворен, за да се избегнат набези и повторно оскверняване и разрушаване на тази ценна за всички нас православна светиня.

Всеки който желае да получи повече информация за скита и неговото посещаване може да се обади на телефон 0877/326-713 – Сашо Игнатовски, пазач на скита „Свети Никола”.

Дните и часовете, през които скитът ще отворен през зимния период (от края на Октомври до края на Март), ще бъдат уточнени допълнително.

Източник:
troyanmonastery.com
Тагове
Back to top button
Close