Поздрав за празника от Любомир Христов

През последните две години 37 двойки от община Шумен са получили помощ от общо 40 000 лева чрез общинския фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Още 20 000 лева са предвидени в бюджета за 2021 година.

22 са децата, родени през 2019 и 2020 година в семейства, които са получили финансова подкрепа за лечение, съобщават от общинската администрация в Шумен.

Днес кметът на Шумен Любомир Христов поздрави лекарите, акушерите и медицинските специалисти по повод Деня на родилната помощ. В поздравлението, публикувано във Фейсбук, Христов изразява своето уважение и признателност към медиците за техните усилия и грижи за децата на Шумен.

Вие сте хората, които в един от най-съкровените моменти за всяко семейство, какъвто е раждането, посрещате новия живот и носите отговорността за здравето на новородените и техните майки. Благодаря на всички за всеотдайността, за високия професионализъм и за избора да превърнете тази грижа в своя професия и житейско призвание“, се казва още в поздравлението на кмета.

Източник:
bnr.bg
Back to top button