Злато за паралелката „Хотелиерство“ от Троян

В Интер Експо Център се проведоха състезанията за младежи – част от Национална кулинарна купа България 2021.

Злато за паралелката "Хотелиерство" от Троян
Мария Свиревска

За да се участва, трябва да се класираш в първите 6 на регионалните кръгове. „Нашите ученички Мария Свиревска (абитуриентка) и Валентина Желязова 11Гклас завоюваха това право, като взеха сребърни медали на регионалното състезание във Враца. Бяхме традиционно единствените представители на област Ловеч в това ежегодно мероприятие„, пишат  от училището.

Представянето беше, меко казано, на ниво. Дванадесетокласничката Мария Свиревска грабна първото място и приза „Най-добър млад сервитьор – сомелиер на България“. Мария очарова журито, освен с безупречна техника, с отлични маниери, познаване на протокола, позитивизъм и дружелюбност.

Нашият готвач бе Валентина Желязова от 11 клас. Валентина се включи в последния момент, след като фаворитът, който трябваше да заеме позицията готвач, беше възпрепятстван да участва. За изключително краткото време, което имаше за подготовка, Валя се представи блестящо.

Злато за паралелката "Хотелиерство" от Троян
Валентина Желязова – ястието й и с снимка с колеги

Екипът учители подготвили троянските участници изказва благодарност на учениците, които отделиха от личното си време за подготовка и ни зарадваха с великолепното си представяне. Благодарим на ръководството на СУ „Васил Левски“ Троян, което даде максимум подкрепа по време на подготовката.

Благодарим на професионалния сомелиер висока категория Илиян Петракиев (наш ученик и също носител на титлата преди години) за подкрепата и помощта

Благодарим на г-ца Габриела Ангелска, за помощта при подготовката по английски на нашата златна Мария!
Ръководител на сомелиера е инж. Иванка Църова, ръководител на готвача е Милена Мартинова

Back to top button